Drie tips om kinderen over culturen en diversiteit te leren!

Het wordt steeds belangrijker in onze samenleving: diversiteit, cultuur en inclusie. Het is daarom erg belangrijk om kinderen hiermee op jonge leeftijd al kennis te laten maken. 

Om deze reden hebben wij een aantal goeie tips die het makkelijker maken voor ouders om deze onderwerpen te introduceren bij kinderen.

Gebruik boeken en films om kinderen te leren over diversiteit.

Door gebruik te maken van boeken en films die over diversiteit gaan, kunnen kinderen makkelijk leren over hoe andere mensen leven, simpelweg vanuit thuis. Boeken en films kunnen het makkelijker maken voor kinderen om te leren over bijvoorbeeld andere en verschillende culturen door het visueel te maken.

Boeken en films zijn over het algemeen fijne en plezierige ervaringen voor kinderen, hierdoor leren ze terwijl ze plezier hebben.

Bezoek andere plaatsen

Reizen en plaatsen bezoeken is een andere manier om kinderen kennis te laten maken met bijvoorbeeld andere culturen. Het bezoeken van bijvoorbeeld een kerk, of een nieuwe stad of het uitproberen van nieuw eten kan er al voor zorgen dat kinderen hierover leren.

Vertel over de geschiedenis

Een verhaaltje voor het slapengaan hoeft niet altijd over een sprookje te gaan, maar kan ook gaan over iets dat echt gebeurd is. Veel stukken geschiedenis zijn erg interessant voor kinderen, mits je het niet als een saaie geschiedenis docent verteld natuurlijk. Dit hoeft natuurlijk niet alleen voor het slapen gaan, maar kan ook tijdens het kijken van een film, of het bezoeken van een nieuwe plek.

Winkelwagen